Presentació de resums: 2 d’abril – 5 de maig 2025
Comunicació de resolucions: 30 de maig 2025
Data límit per inscripció d’autors/es al Congrés: 16 de juny 2025
Es pot participar del contingut del Congrés en dos modalitats:
1. Presentant un resum per exposar una Comunicació oral
2. Presentant un resum per exposar un Pòster
S’espera el lliurament de resums per poder presentar comunicacions orals i pòsters durant el Congrés. Hauran de ser d’anàlisi d’experiències i pràctiques contrastades, estudis, recerques i projectes avaluats sobre les temàtiques que s’exposen a continuació, i hauran de tenir en comú com a objecte la consolidació de pràctiques que ajudin a estructurar uns serveis socials de qualitat, promovent el seu reconeixement i legitimació social davant la ciutadania i altres sectors.
Es convida a presentar propostes que impactin en el conjunt de la societat i en particular en els grups més vulnerables en els quals operen els serveis socials: persones en situació d’exclusió social, salut mental i addiccions, infància en risc, persones amb discapacitat, persones amb dependència, envelliment, persones amb problemes crònics de salut, i qualsevol grup de població que presenti necessitats en el seu àmbit de relacions primàries i comunitàries per al desenvolupament del seu
projecte vital amb autonomia.
Les temàtiques per a les que s’espera presentació de resums són les següents, sense excloure’n altres llur adequació serà valorada pel comitè científic:
TEMA DEL CONGRÉS: Per un Sistema Social Fort Davant les Complexitats
1. Accions per avançar en l’estructuració del sistema social de Catalunya, integració vertical i horitzontal més enllà de la titularitat.
2. Pràctiques d’incidència i lideratge per implementar l’acció social a les polítiques. Prevenció i promoció de benestar social en accions intersectorials.
3. Simplificació administrativa de gestió i transformació digital per la desburocratització. Pràctiques per guanyar temps per intervenir socialment.
4. Focus en les complexitats i reptes imminents: envelliment, criança, diversitat, precarietat.
5. Usos de la intel·ligència artificial i digitalització per a un sistema més eficient i de major qualitat assistencial
6. Innovació en sistemes de finançament del sistema social: Com es poden integrar noves fórmules de finançament públic-privat per sostenir un sistema social fort?
7. Participació comunitària i implicació les comunitats locals i les entitats socials en la presa de decisions i en la implementació d’accions socials.
8. Formació i capacitació de professionals per a una resposta adequada i compartida davant les complexitats actuals i futures
9. Abordatge de les problemàtiques socials des d’una perspectiva interseccional per garantir l’equitat en tots els àmbits.
10. Equitat territorial i accessibilitat, abordatge de la ruralitat o concentració urbana.
Per a més informació, podeu contactar amb la Secretaria científica del V Congrés de l’Acció Social – inclusió.cat a científic@inclusio.cat