Jose Leal Rubio

Psicòleg clínic i psicoanalista

José Leal Rubio. Psicòleg Clínic, Psicoanalista. Assessor i supervisor Clínic i Institucional en Serveis de Salut Mental a Catalunya i altres CCAA. Consultor i supervisor en Serveis Socials, Educació i Justícia. Va ser consultor en salut mental de nens i adolescents i en el Programa Àgora de col·laboració entre la Unió Europea i el Govern d’El Salvador.

Va ser psicòleg clínic del Servei de Psiquiatria i Psicologia Infantil i Adolescent de l’Hospital Creu Roja i director dels Serveis de Salut Mental de l’Ajuntament de l’Hospitalet de Llobregat.

Formació en Bioètica en Institut Borja de Bioètica. Coordinador de la Comissió d’Ètica i Legislació i de la Secció de DDHH de l’AEN_PSM. Va ser President de la Comissió Deontològica del Col·legi de Psicologia de Catalunya.

Vicepresident del Comitè d’Ètica Assistencial en Salut Mental de la Fundació Congrés Català de Salut Mental. Membre fundador de l’Associació Atlàntida, professionals per la interculturalitat i de la Revista «Intercanvis, Revista de Psicoanàlisi». Director del Simposi Internacional sobre «Salut Mental i Processos Migratoris». Membre del Grup de Treball sobre Psicoteràpies en l’Assistència Pública de Salut Mental, Generalitat de Catalunya. Docent de Màsters i Postgraus en diverses universitats i conferenciant en congressos i jornades.

Autor de publicacions sobre Psicoanàlisi, Salut Mental, Psicoteràpia, Institucions, Grups, Migració, Ètica i altres. Ha coordinat els llibres «Continuïtat de cures i treball en xarxa en Salut Mental»; «Equips i Institucions de Salut Mental; Salut Mental d’equips i institucions» i «La família i la infància».

Va ser vocal de la Comissió Nacional de l’Especialitat de Psicologia Clínica i vicepresident de la Junta Estatal de l’Associació Espanyola de Neuropsiquiatría_Profesionales de la Salut Mental (2012 a 2015). Membre del Comitè Consultor de Salut Mental Catalunya i de la Confederació Salut Mental Espanya (FEAFES).

 

TORNAR A COMITÈS