Xavier Pelegrí Viaña

Diplomat en Treball Social i llicenciat i doctor en Antropologia Social i Cultural

Xavier Pelegrí Viaña és diplomat en Treball Social i llicenciat i doctor en Antropologia Social i Cultural. Té un Postgrau en Direcció de Serveis Personals i de Benestar Social. És professor de Treball Social i Serveis Socials a la Universitat de Lleida.

Ha fet estades i participat en Màsters i Postgraus a diferents universitats de l’estat a més de la pròpia UdL. Té experiència laboral en el camp de les discapacitats, dels serveis socials municipals i en protecció a la infància. És autor dels llibres: Cultura i política en els serveis socials (2004), El sistema català de serveis socials (1977-2007), Cultura i política (2010), coautor de Nova i vella pobresa a les comarques de Lleida. Percepció des dels serveis socials (2015) i editor del llibre col·lectiu: Els serveis socials a Catalunya. Aportacions per al seu estudi (2011).

També ha publicat una trentena de textos entre capítols de llibres i articles en revistes científiques de Catalunya, Espanya i Llatinoamèrica. Ha fet recerca en el camp dels serveis socials (atenció primària, salut mental, persones amb discapacitat) pobresa, temporers, escola i família. Últimament ha participat en la recerca La pobresa a Lleida. Impacte de la crisi sobre les rendes salarials i les pensions  (2017 pendent d’edició).

 

TORNAR A COMITÈS