Mayte Sancho

Directora de planificació a Instituto Matia

Psicòloga i gerontòloga, treballa des de 2008 per a la Fundació Matia de la qual és Directora de Planifiació. Dedica gran part de la seva activitat laboral a la promoció de nous models d’allotjament en el marc de la reformulació de l’atenció a persones en situació de dependència dins l’àmbit domiciliari.

En aquesta línia d’investigació dirigeix el projecte Etxean Bizi promogut per la Diputación Foral de Guipuzkoa i tres municipis.
És funcionària de l’IMSERSO, on ha realitzat diverses activitats, entre elles la creació del primer Observatori de l’envelliment i la codirecció – junt amb el CSIC – del «portalmayores» des de l’any 2000 fins al 2008.

Ha estat vicepresidenta de la Sociedad Española de Gerontología y Geriatría.
Ha dirigit nombroses investigacions en diversos camps de la gerontologia, especialitzant-se en l’àmbit dels mals tractes, i posteriorment entorn el bon tracte, en el marc de l’Atenció centrada en la persona.
Actualment la seva tasca se centra en la planificació gerontològica, raó per la qual ha elaborat diferents Planificacions i Estratègies d’envelliment per a diverses CC.AA. A més, dirigeix un exhaustiu estudi sobre soledat en les persones grans en el marc de la Convocatòria de lliure concurrència d’ADINBERRI.

Com a activitat voluntària, presideix l’ONG ADINKIDE (Grandes amigos).

 

 

 

 

 

TORNAR A PONENTS